nakon bladana

Spas protiv bacanja: Savjeti uz koje će kolači ostati svježi do Nove godine

StockFood
26.12.2019.
u 17:41

Nakon proslave Božića, mnogima od blagdanske trpeze najčešće ostaju velike količine slatkog. Neke kekse i kolače želimo sačuvati i njihov rok trajanja produljiti do novogodišnje proslave, a to je moguće uz nekoliko savjeta.

1. Hrskavi kolačići ne podnose vlagu, točnije vlažna će ih okolina omekšati zbog čega će izgubiti hrskavost. Preporuča ih se stoga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi, piše Zadovoljna.hr. 

2. Ostatke kolača od dizanog i lisnatog tijesta najbolje je zamrznuti. Prije spremanja u zamrzivač prethodno ih je potrebno ostaviti na pola sata u hladnjaku pa tek onda prebaciti na temperaturu ispod ništice.

3. Ukoliko želite sačuvati ostatke prhkih keksića s punjenjem koji moraju biti sočni, najbolje ih je čuvati u posudi u koju ste dodali polovicu narezane jabuke. Oni djeluju poput ovlaživača koji produljuju rok svježine kolača.

4. Kremaste kolače ne preporuča se držati u hladnjaku duže od tri dana. Nakon toga najbolje ih je zamrznuti i to prekrivene masnim papirom pa pospremljene u vrećicu ili posudu. Prije planirane konzumacije računajte da je potrebno najmanje tri sata da se kolači u potpunosti odmrznu na sobnoj temperaturi.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije