stručnjaci otkrivaju

Stavljate lubenicu u frižider? Pravite veliku grešku!

21.07.2017.
u 20:59

Nedavno istraživanje koje je provelo američko ministarstvo poljoprivrede pokazuje da svi mi koji lubenicu prije konzumiranja stavljamo u frižider griješimo.

Naime, kako kažu stručnjaci, lubenicu treba držati na sobnoj temperaturi kako bi zadržala sve hranljive sastojke kojima obiluje. Kada je hladna, lubenica gubi većinu vitamina i hranljivih tvari. 

Još jedna stvar koju su otkrili je ta da lubenica nastavlja proizvoditi vitamine i hranljive tvari i nakon što je ubrana, ali ponovno – samo ako je na sobnoj temperaturi. Kada je stavimo u frižider, taj proces se usporava, prenosi softpedia.com. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije