Za sve one koji bi ovaj vikend radije proveli u prirodi ili na plaži, a ne u kuhinji imamo idealan recept. Pojedite kvalitetan i ukusan obrok koji će biti gotov u samo 15 minuta! Umak od vrhnja, piletina i tjestenina formula je koja ne može ispasti loše čak i ako niste vješti u kuhanju, zato ovog vikenda počastite sebe i ukućane Alfredo umakom.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
Sol i papar 1
1/2 šalice mlijeka
1 1/2 šalica pilećeg temeljca
2 režnja češnjaka
250 g fettuccina
1/2 šalice vrhnja
1 šalica svježe naribanog parmezana
peršin
Priprema: U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu koju ste začinili solju i paprom i pržite dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Ostavite je sa strane, a kada se malo ohladi izrežite ju na kockice ili trakice. U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Dodajte sol i papar, pa pustite da kuha. Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i dodajte ju u tavu. Pomiješajte vrhnje i parmezan i dodajte u umak. Kuhajte dok se ne zgusne. Na tanjur prvo stavite tjesteninu s umakom, a zatim na vrh izrezanu piletinu. Ukrasite peršinom i jedite toplo.