OBRATITE PAŽNJU!

Stručnjaci su otkrili načine na koje restorani varaju ljude da bi potrošili više novaca

Getty Images
21.10.2019.
u 16:27

Veliku ulogu igra i glazba koja svira dok jedete, kao i način na koji je hrana servirana

Zaposlenici restorana trude se da njihovi gosti potroše što više novaca, a u svojoj se namjeni služe raznim trikovima, a važan je svaki detalj. Od vašeg ulaska u restoran pa sve do tanjura u kojem se hrana nalazi, otkriva Bright Side. 

Tanjuri 

Često je u restoranu hrana servirana na velikim tanjurima kako bi gosti mislili da su dobili velike porcije hrane. Ista količina hrane mogla bi stati i na veći tanjur, ali ovo se radi zbog vizualne manipulacije. 

Čaše

Jeste li primijetili da se sokovi vrlo često toče u visokim i uskim čašama? Ovo je tako jer ljudi koji dolaze u restorane misle kako visoko znači i više soka, dok je količina u tankim i visokim te debljim i širokim čašama zapravo ista.  ž

Kruh 

Neki restorani stari kruh koji nitko nije pojeo, često samo pregriju i ponude ih idući dan novim gostima. 

Jelovnik 

Na jelovniku se vrlo često odmah na prvom mjestu nalaze najskuplja jela kako bi upravo to prvo vidjeli gosti, a potom i naručili. 

Glazba 

Vjerojatno ste primijetili glazbu koja svira  u pozadini dok jedete ili ispijate piće. Naime, dokazano je kako, na primjer, klasična glazba utječe na to da se ljudi osjećaju cijenjeno i samim time su spremni potrošiti više novaca na hranu. 

Posebna imena 

Nekada posebno ime na jelovniku znači i veća cijena obroka. Pokazalo se kako drugačija, čak i strana imena hamburgera bitno povećavaju njihovu kupovinu. Sofisticiranije ime zvuči puno bolje i ljudi će prije kupiti nešto takvo.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije