Tragična smrt tri zaposlenika Gimnazije

Sutra Dan žalosti u USŽ

22.08.2024.
u 17:06

Vlada Unsko-sanske županije donijela je Odluku kojom se petak, 23. kolovoza, proglašava Danom žalosti na području cijele županije. Sutra će biti održana komemoracija žrtvama tragičnog događaja u Sanskom Mostu, u kojem su život izgubila tri zaposlenika JU Gimnazija Sanski Most.

U odluci Vlade USŽ navodi se da će Dan žalosti biti obilježen obveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela županijske vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave. Zastave će također biti spuštene na pola koplja na zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, kao i na objektima gdje fizičke osobe obavljaju samostalne djelatnosti.

Na Dan žalosti, prema odluci Vlade, zabavne priredbe neće biti dozvoljene, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost dužna su prilagoditi svoje programe na način koji odgovara ozbiljnosti dana. To uključuje emitiranje sadržaja koji odražavaju karakter Dana žalosti.

Odluka stupa na snagu odmah, a po ovlaštenju premijera USŽ Nijaza Hušića, potpisao ju je Adnan Habibija, ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije..

Ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag kako u lokalnoj zajednici Sanskog Mosta, tako i u cijeloj USŽ, a Dan žalosti bit će prilika da se odaju počasti i izrazi suosjećanje prema obiteljima nastradalih, kao i da se cijela županija prisjeti onih koji su izgubili svoje živote na tragičan način.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije