CZ Jablanica

Sve raspoložive snage rade na saniranju štete, obustavljen prijem hrane i odjeće

17.10.2024.
u 15:48

Brojne putne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uvjetno prohodne, a najteža situacija je prema naselju Čehari

Na sjednici Općinskog stožera Civilne zaštite Jablanica održanoj u srijedu razgovarano je o aktivnostima na područjima pogođenim poplavama i odronima, a usvojena je i Naredba o privremenom obustavljanju prijema hrane, vode, odjeće i obuće, objavljeno je u četvrtak iz Općine Jablanica. Kako je istaknuto, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo angažirano je na sanaciji štete, odnosno čišćenju terena i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.

Brojne putne komunikacije na području općine Jablanica i dalje su uvjetno prohodne, a najteža situacija je prema naselju Čehari. Također, situacija na lokalnim prometnicama je dosta složena, oštećenja su ogromna. Na snazi je obustava prometa prema Doljanima, dok je magistralna cesta M 17 Jablanica – Potoci,  rješenjem Federalnog ministarstva prometa i veza, puštena u promet bez vremenskog ograničenja, počevši od srijede, 16. listopada, u 15 sati. Nadalje, na sjednici je usvojena Naredba o stavljanju van snage Naredbe od 6. listopada 2024. godine, kojom se naređuje potpuna obustava prometa za sva motorna vozila na relaciji lokalnog puta Djevor – Žarnik – Donja Jablanica. Usvojena je i Naredba o privremenom obustavljanju prijema hrane, vode, odjeće i obuće, budući da trenutno nema potrebe za istim, te da su kapaciteti za prijem robe popunjeni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?