Sud BiH

Sven Alkalaj oslobođen optužbi

Svenu Alkalaju
26.02.2016.
u 13:19

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas oslobađajuću presudu bivšem ministru vanjskih poslova BiH Svenu Alkalaju kojem se na teret stavljao nesavjestan rad u službi.

U presudi stoji da Tužiteljstvo BiH nije dokazalo krivično djelo.  Također, na izricanju presude je istaknuto da Alkalaj nije svjesno počinio ono što mu se stavljalo na teret. 

Alkalaj se danas nije pojavio na izricanje prvostepene presude, na koju Tužiteljstvo BiH ima pravo žalbe. Prema odluci Suda on je smatrao kako je potpisani akt ranije prošao službe koje su izvršile provjeru.

Podsjećamo, Sud BiH u ožujku prošle godine potvrdio je optužnicu koja je Alkalaja teretila da je počinio krivično djelo.

U optužnici je navedeno kako je kao službena osoba u institucijama BiH, u svojstvu ministra vanjskih poslova BiH, donio rješenje o isplati novčane nagrade zamjenici ministra vanjskih poslova BiH Ani Trišić Babić, za rad u NATO koordinacijskom timu Vijeća ministara BiH, čime je svjesno prekršio Odluku Vijeća ministara po kojoj novčana naknada ne pripada rukovoditelju i zamjeniku rukovoditelja institucija BiH i time uzrokovao štetu proračunu BiH u iznosu od 13.418 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije