Darujemo vam još jedan izvrstan recept za blagdanski ručak Marije Herjavić Jerkić. Kad su u pitanju svečane prigode, poput blagdanskog ručka, zamolite mesara da vam kotlete profesionalno obradi kako biste goste oduševili i prezentacijom jela.
Teleći kotleti s timijanom
Sastojci: obrađeni teleći kotleti u komadu, oko 2,5 kg ulje 30 g soli ili po želji timijan, količina po želji
Postupak: U posuditi promiješajte i povežite začine i ulja toliko da dobijete finu emulziju. Smjesu dobro utrljajte u meso sa svih strana. Grill tavu s uljem dobro ugrijte, zapecite u njoj kratko meso sa svih strana kako bi se zatvorile pore te prebacite u posudu za pečenje. Dobro zatvorite folijom i pecite u pećnici 2 sata na 160 stupnjeva. Maknite foliju i tako pecite na 220 stupnjeva još 10-15 minuta, dok se ne zapeče do željene razine. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori prije rezanja.