vagi govedina

Tko može to priuštiti: Kilogram govedine gotovo 700 maraka

22.08.2019.
u 19:50

Meso koje ćete najrijeđe pronaći u restoranima je vagi govedina. Ona potječe iz Japana, a kilogram ovog mesa može iznositi i do 700 maraka, dok se krava može prodati i za gotovo 50.000 KM. 

Termin "vagi" u bukvalnom prijevodu s japanskog znači "krava" i uglavnom se odnosi na četiri razlitiče sorte. 

Ove krave se većinom uzgajaju za fizičku izdržljivost, a daje im se više intramuskularnih masnih ćelija. 

Masnoća se ravnomjerno raspoređuje po njihovim mišićima, zbog čega vagi govedina izgleda ružičasto i ima nježan okus, piše "Business insider". 

Japanska vlada strogo regulira proizvodnju ove govedine kako bi se zaštitila vrijednost i kvaliteta mesa. 

Ova vrsta govedine stekla je gotovo legendaran status, a postoje i mnogi mitovi o načinu na koji se životinje tretiraju.

Istina je da se one kod uzgajivača zadrže do 10 mjeseci starosti, a onda se prodaju na aukcijama. Do trenutka prodaje one već mogu dostići cijenu i do 40 puta veću od običnog goveda.

Inače, farma za tovljenje ovih krava čuva ih i hrani mješavinom vlakana i visokoenergetskim koncentratom napravljenim od riže, pšenice i sijena, prenosi Avaz. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije