Ovaj desert bez brašna lako se spravlja, sigurno ćete se iznenaditi.
Sastojci:
5 jaja
200 g šećera
200 g maslaca
200 g tamne čokolade
250 g krupno mljevenih badema
1 vanilin šećer
malo soli
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Na pari rastopite maslac i čokoladu te pustite da se ohlade, uz povremeno miješanje da se ne stvori korica, piše Dnevno.hr.
Pjenasto umiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i bademe, uz stalno miješanje. Dodajte i rastopljenu čokoladu.
Pjenasto umutite bjelanjke uz prstohvat soli. Lagano pomiješajte te dvije smjese. Izlijte u kalup za torte prethodno premazan maslacem.
Pecite oko 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Ohlađenu tortu pospite šećerom u prahu.