Kora za ovu tortu podsjeća na eklere i princes krafne.
Sastojci za koru:
250 ml vode
125 g maslaca
250 g brašna
5 jaja
½ žličice soli
20 g listića badema
Sastojci za nadjev:
300 g maslaca
5 žumanjaka
250 g šećera u prahu
80 g pudinga od vanilije
400 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
5 bjelanjaka
70 g šećera
40 g brašna
150 g oraha
Priprema:
Maslac i vodu pomiješajte pa kuhajte. Kada se otopi dodajte brašno i miješajte dok ne dobijte kompaktnu smjesu.
Ulijte u posudu pa dodajte jaja i mutite dok sve dobro ne sjedinite.
Uzmite 2 kalupa promjera 20 cm i obložite dno papirom za pečenje.
Vrećicom za ukrašavanje ubacite tijesto.
Pecite koru po koru. Pospite bademovim listićima i pecite pola sata na 180 stupnjeva, piše Dnevno.hr.
Žumanjke i šećer u prahu (150 g) skuhajte uz neprekidno miješanje. Umutite maslac pa ulijte žumanjke i promiješajte. U mlijeko sipajte šećer u prahu (100 g), ekstrakt vanilije i puding. Dobro promiješajte pa kuhajte uz konstantno miješanje dok se ne zgusne. Dodajte u maslac sa žumanjcima i promiješajte.
Bjelanjke umutite sa šećerom pa dodajte brašno i nastavite mutiti. Dodajte orahe i promiješajte. Ulijte u kalup promjera 20 cm i obložite dno papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Na prvu koru ulijte pola smjese s pudingom, dobro rasporedite, pa stavite zapečeni snijeg s orasima, zatim drugu polovicu nadjeva i na koncu koru.
Stavite u hladnjak na tri sata.