Ako vam se bliži dječji rođendan i ne znate kakvu bi slasticu napravili, isprobajte ovaj recept za preukusnu tortu s bijelom čokoladom i jagodama i oduševite slavljenika i goste.
Sastojci:
6 kom. žumanjaka,
250 g šećera kristal,
250 g jagoda,
750 ml slatkog vrhnja,
250 g bijele čokolade
Priprema:
Izmiksajte žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.