jednostavno za napraviti

TRES LECHES: Uživajte u sočnom biskvitu bogatog mliječnog okusa s karamelom

25.10.2022.
u 12:36

Kolač kojem rijetko tko može odoljeti ”Tri leće” oduševljava svojim sočnim biskvitom bogatog mliječnog okusa. Ukoliko ste se zaželjeli nečeg slatkog, a nemate puno vremena za pripremu, ovo je idealan izbor!

Sastojci za biskvit:

6 jaja
100 g šećera
200 g brašna
½ praška za pecivo
1 vanilin šećer
Sastojci za preljev:
400 ml vrhnja za šlag
300 ml kondenziranog mlijeka
800 ml mlijeka

Karamel:
200 g šećera
200 ml vrhnja za šlag

Priprema:

Bjelanjke izradite u čvrst snijeg pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Nastavite dodavati jedan po jedan žumanjak dok miksate. Prašak za pecivo umiješajte s brašnom.

Brašno dodajte u izrađene bjelanjke i lagano sve sjedinite pjenjačom. U posudu za pečenje promjera 31 x 36 cm postavite masni papir i ulijte smjesu te je rasporedite, piše Dnevno.hr.

Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta. Kada je pečen, izvadite ga, iskrenite i odvojite masni papir. Izbodite biskvit vilicom s obje strane. U posudu ulijte vrhnje za šlag i još topao biskvit vratite izvrnut u nju. Ostavite ga malo da upije tekućinu.

Pomiješajte kondenzirano mlijeko s običnim i prelijte preko biskvita. Ostavite da biskvit upije mlijeko, a za to vrijeme pripremite karamel. Šećer stavite u lonac da se otapa na srednjoj vatri i povremeno lagano miješajte.

Kad se šećer otopi, dodajte vrhnje za šlag i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nemojte predugo kuhati jer nije u cilju da dobijete gusti karamel.

Još mlak karamel prelijte preko kolača i stavite u hladnjak na hlađenje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije