Jesi li ikada preskočila neki recept jer zahtijeva puno guljenja krumpira?
Bez brige, i nama se to događalo…
Međutim, s ovim jednostavnim trikom to će postati prošlost
Premda je krumpir vrlo ukusan i može se pripremiti na bezbroj načina, guliti ga je uistinu muka. Ne samo da se kora nakon toga može naći posvuda, u tom procesu moraš aktivno pokušati ne porezati si prste. Ipak, što ako ti kažemo da postoji trik za guljenje krumpira koji će riješiti ove probleme?
Zahvaljujući YouTubeovoj „Foody Tube“, otkrili smo bolji, brži i manje neuredan način guljenja krumpira. Zapravo se čudimo i tužni smo jer to nismo naučili ranije. Evo o čemu je riječ…
1. korak
Stavi krumpir na radnu površinu „na bok“. Oštrim nožem zareži crtu oko središta krumpira. Krumpir vrti, tako da se početak i kraj crte povežu.
2. korak
Stavi krumpir u kipuću vodu i kuhaj ga onoliko vremena koliko je potrebno za recept.
Prema Foody Tubeu, ako kuhaš krumpir s kožom, u krumpir se „ulijeva“ više okusa. To je zato što je većina okusa krumpira zapravo u njegovoj koži.
3. korak
Ovo je doista dobar i koristan trik. Ne samo da će krumpir biti ukusniji, nećeš se porezati, a i manje krumpira će otići u otpad, jer u procesu ne guliš dio stvarnog krumpira.