OBILNE OBORINE

U Sloveniji pada snijeg, evo kakvo nas vrijeme očekuje u BiH

03.10.2024.
u 16:36

Uslijed prodora hladnijeg zraka sa sjevera Europe kiša je već počela prelaziti u snijeg u višem gorju Slovenije. Tako su kamere zabilježile snježne prizore na Kredarici, slovenskoj planini visokoj 2515 metara. I u nastavku dana i tijekom petka očekuje se podebljavanje snježnog pokrivača na slovenskim planinama.

Kada je pak riječ o BiH, iako nije došlo do drastičnog pada temperatur,a Federalni hidrometeorološki zavod danas je izdao narančasto upozorenje za Hercegovinu, zapadnu, sjeverozapadnu i djelomično centralnu Bosnu zbog obilnih oborina. Sutra se, također, u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije oborine na sjeveru Hercegovini, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak oborina u većini područja i smanjenje oblačnosti u Hercegovini, na istoku i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i na jugozapadu Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 17, a dnevna od 13 do 19, na jugu i istoku zemlje do 22 stupnja. 

U dane vikenda očekuje se pretežno oblačno sa slabom kišom. Minimalne temperature zraka varirat će između 5°C i 10°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 12°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 17°C do 22°C, na jugu zemlje do 24°C. U četvrtak i petak jutarnje temperature od 9°C do 14°C, jugu do 17°C. U periodu od 7. do 12. listopada prevladavat će umjereno oblačno i djelomično sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima očekuje se pred kraj drugog tjedna listopada. Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 9°C i 14°C, u Hercegovini do 15°C. Najviša dnevna temperatura od 11°C do 16°C, jugu zemlje do 18°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije