Za sve ljubitelje slatkih i slanih delicija od tijesta ovo je sjajan recept za tijesto koje može stajati tjedan dana u hladnjaku i od kojeg možeta napraviti super kiflice, pogačice, kruhčiće...
Sastojci
brašno 1 kg
prašak za pecivo 1 vrećica
sol 2 kašičice
šećer 2 kašičice
mlijeko 250 ml
kvasac, svjež 50 g
jogurt 300 ml
jaja 3 komada
ulje 100 ml
Priprema
Prvo razmutite kvasac i kašičicu šećera u mlakom mlijeku i ostavite na toplom da počne raditi. Sve suhe sastojke pomješajte u većoj posudi za mješenje, dodajte kvasac i tečne sastojke, pa umutite mekano tijesto. Tijesto ubacite u vrećicu koju ste prethodno podmazali uljem. Vrećicu potom stavite u posudu, poklopite je i ostavite da prenoći u hladnjaku prije uporabe, piše Zena.blic.rs.
U hladnjaku može stajati do sedam dana, tako da ne morate odjednom iskoristiti čitavu količinu.