Datum za povijest

Usora na inicijativu Hrvatskog sokola dobila prvo vatrogasno društvo

05.09.2016.
u 09:00

Za noviju povijest Usore dogodio se prelijep događaj na sreću i zadovoljstvo svih dobronamjernih žitelja kako općine Usora tako i šire. Naime, točno prije tjedan dana izvršeno je svečano postrojavanje prvog Dobrovoljnog vatrogasnog društva kod Hrvata u širem području ovog dijela BiH. I ovoga puta udruga s poštovanjem i iskazanom hrabrošću te studioznim pristupom Hrvatski sokol Usora, na čelu s poglavarom Željkom Joskićem, smogao je snage i formirao Dobrovoljno vatrogasno društvo “Usora” te 28. kolovoza izvršio svečanu smotru.

U obavljenom razgovoru s rukovodstvom DVD-a “Usora”, s posebnom radošću istaknuto je kako se u društvu nalaze pripadnici sve tri nacije u Bosni i Hercegovini. Također, članovi su i starije i mlađe dobne skupine te s ponosom ističu kako imaju u svojim redovima i jedan broj ženskog osoblja. Samo postrojavanje proteklo je u najboljem redu za koje je upriličeno obraćanje predsjednika DVD-a “Usora” koji je zahvalio svima koji su svojim doprinosom pomogli u formiranju društva, kao i drugih uzvanika koji su nazočili svečanom postrojavanju iz općine Usora, ali i iz susjedne općine Tešanj.

Svi su u svome obraćanju vatrogascima dali svekoliku potporu u daljnjem radu i naglasili kako DVD jest dobrovoljna udruga, ali da članove čeka izrazito težak i naporan rad te da se samo najhrabriji i odlučniji mogu uhvatiti u koštac u današnjem vremenu beznađa s ovakvim odgovornim i nadasve humanim poslanjem. Prva akcija koju će sprovesti DVD “Usora” bit će dobrovoljno darivanje krvi svojih članova.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?