Ovi uštipci odličan su izbor iz najmanje dva razloga: zato to su izvrsni i zato što se pripreme doslovno za tren. Budući da u tjesto ne ide kvasac, uštipke možete peći onoga trena kad se umutili sve sastojke – nema potrebe čekati da se tijesto digne!
Sastojci:
- 4 jaja,
- 2 dl mlijeka,
- 2 dl vode,
- 1/2 kg brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1/2 žličice soli
Priprema:
U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a u drugu stavite sve ostale sastojke i miješajte električnim mikserom.
Dok miksate postepeno dodajite pomiješano brašno i prašak za pecivo. Kad se sve to lijepo sjedini možete početi sa pečenjem.
Najbolje je koristiti teflonsku tavu. U tom slučaju je dovoljno staviti malo ulja, kašikom grabiti tijesto i stavljate na vruće ulje.
Napomena: Prema nekim iskustvima, u ovom receptu dobro je vodu i mlijeko zamijeniti tekućim jogurtom. Tada će uštipci kod pečenja upijati manje masnoće!