Sastojci
540 g brašna
1 suhog kvasca
1 mala kašika Prašak za pecivo
1 jaje
150 ml Mljeka
100 ml mlake vode
1,5 mala kašika soli
100 g jogurta
ulje za prženje
Priprema
1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne počne odvajati od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tavu malo dublju sa više ulja u kojoj ćete ih peći i jednu posudu s kuhinjskim ubrusom gdje ćete ih nakon izrade odlagati, piše Coolinarika.
2. Tjesto izručiti na malo brašna pa ga razvijati oko 1 cm debljine uz dodavanja brašna po potrebi da se ne ljepi. Sijeći ih po želji na kocke, trokutove ili kako želite i odlagati ih na ubrus.
3. Zagrijati ulje pa smanjiti na srednju temperaturu i peći piroške dok fino ne porumene s obje strane. Gotove odlagati na kuhinjsku krpu dok se svo tjesto ne potroši.