press konferencija

Ohrabrujući podaci: Od 798 testiranih uzoraka pozitivna samo dva

24.04.2020.
u 13:01

Javnosti se danas na pres-konferenciji obratio član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

Govoreći o statističkim podacima, Čerkez je iznio, kako je kazao, jako dobre podatke, s obzirom da je od 798 testirana građana, pozitivna samo dva slučaja.

"Ovo je jedan ohrabrujući podatak, ali opreznosti nikada kraja i nadamo se da će ovaj trend nastaviti kako bismo mogli nastaviti ublažavati mjere", rekao je, prenosi N1.

"U Federaciji BiH je do sada testirano 12.773 ljudi i 786 je bilo pozitivno do sada. Trenutno aktivnih je 533 slučaja. Aktivni slučaj znači kad oduzmemo od broja 786 oporavljene, odnosno 221. Broj oporavljenih raste jer smo u protekla 24 sata imali 41 oporavljenog. U tom pogledu se krećemo ka pozitivnom trendu i broj umrlih koji do sada imamo 32, kad ta dva broja odbijemo, znači da trenutno 533 imamo pozitivna u FBiH", istaknuo je.

Rekao je i da je visok postotak umrlih od 65 godina od koronavirusa, odnosno 68 posto, što govorimo da moramo voditi brigu o trećoj dobi u ovom razdoblju popuštanja mjera.

Trenutno su 62 osobe hospitalizirane, a osam je na respiratorima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije