Mi sigurno ne možemo, a uz pomoć Udruge Prijatelji životinja ovu popularnu tortu sada lako možemo napraviti i u veganskom izdanju.
Naime, Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela 2020. godine pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te je tako dobila odličnu kuharicu koju možete vidjeti ovdje.
Ljepotaizdravlje.hr odlučila se pozabaviti jednom od najpopularnijih torti. Upoznajte veganski cheesecake s višnjama!
Cheesecake s višnjama
Sastojci:
150 g mljevenih Oreo keksa
ili Petit Beurre keksa, ali bez maslaca
50 g kokosovog, bademovog, lješnjakovog ulja ili veganskog biljnog margarina
1 staklenka kompota od višanja
6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
4 žlice kukuruznog gustina
500 g svježeg tofua
korica i sok jednog limuna
Priprema:
1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim margarinom po izboru i utisnite na papir kalupa za pečenje u pećnici.
2. Stavite u blender tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 2 žlice gustina te dobro izmiješajte.
3. Smjesu prelijte preko podloge koja se 10 minuta pekla na 160 °C, a onda pecite još 25 minuta.
4. Ocijedite sok od višanja iz kompota u posudu i kada lagano zakipi, dodajte 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice sladila.
5. Maknite posudu u stranu i lagano miješajući dodajte višnje.
6. Kad se krema ohladi, dodajte preljev od višanja.