recept

Veganski cheesecake s višnjama koji će obožavati i ljubitelji mliječnih proizvoda

ilustracija
04.01.2021.
u 08:00

Mi sigurno ne možemo, a uz pomoć Udruge Prijatelji životinja ovu popularnu tortu sada lako možemo napraviti i u veganskom izdanju.

Naime, Udruga Prijatelji životinja odlučila je najguglanija jela 2020. godine pripremiti isključivo od namirnica biljnog podrijetla te je tako dobila odličnu kuharicu koju možete vidjeti ovdje.

Ljepotaizdravlje.hr odlučila se pozabaviti jednom od najpopularnijih torti. Upoznajte veganski cheesecake s višnjama!

Cheesecake s višnjama

Sastojci:
150 g mljevenih Oreo keksa
ili Petit Beurre keksa, ali bez maslaca
50 g kokosovog, bademovog, lješnjakovog ulja ili veganskog biljnog margarina
1 staklenka kompota od višanja
6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
4 žlice kukuruznog gustina
500 g svježeg tofua
korica i sok jednog limuna

Priprema:

1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim margarinom po izboru i utisnite na papir kalupa za pečenje u pećnici.

2. Stavite u blender tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 2 žlice gustina te dobro izmiješajte.

3. Smjesu prelijte preko podloge koja se 10 minuta pekla na 160 °C, a onda pecite još 25 minuta.

4. Ocijedite sok od višanja iz kompota u posudu i kada lagano zakipi, dodajte 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice sladila.

5. Maknite posudu u stranu i lagano miješajući dodajte višnje.

6. Kad se krema ohladi, dodajte preljev od višanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije