Pohani kruh možemo jesti u slanoj i slatkoj varijanti. Ova opcija s bademima i šećerom u prahu zvuči odlično, a kada vam kažemo da vam treba svega 15-ak minuta za pripremu nećete moći odoljeti.
Započnite tjedan ukusnim doručkom!
Sastojci:
100 g badema u listićima
3 jaja
250 ml mlijeka
3 žlice brašna
Prstohvat soli
Pola žličice praška za pecivo
Pola žličice ekstrakta badema
6 tankih kriški kruha
3 žlice suncokretovog ulja
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Tostirajte bademe u listićima pa, kad poprime zlatnu boju, maknite s vatre. Pladanj ili lim obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, brašno, prašak za pecivo, sol i ekstrakt badema.
Umočite kruh s obje strane, pa ga stavite na pripremljeni lim i prebacite u hladnjak na sat vremena.
Zagrijte suncokretovo ulje na tavi. Kruh s jedne strane posipajte bademima pa ga pecite nekoliko minuta sa svake strane.
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Po želji dodajte žlicu meda ili javorovog sirupa i voće