Pravo je vrijeme za to da uživamo u osvježavajućim desertima od jagoda. Ovaj koji predlažemo 'bomba' je zdravih i vrijednih sastojaka, bez puno miksanja i bez pečenja.
Sezona je jagoda i pravo vrijeme da ih iskoristimo za pripremu jednostavnih i laganih deserata. Desert koji predlažemo prava je 'bomba' zdravih i vrijednih sastojaka, a ne zahtijeva puno miksanja i ne peče se. No, priprema se dan ranije, kako bi se krema dobro ohladila i očvrsnula.
Sastojci
Za tijesto:
100 grama prženih lješnjaka,
50 grama badema,
50 grama petit beurre keksa,
1 žlica kakao praha,
100 grama datulja bez koštica koje ste namočili u vodi
Za kremu:
200 grama indijskih oraščića koje ste namočili u vodi na 3 sata,
3 žlice limunovog soka,
1/2 žličice arome vanilije ili jagoda,
1/3 šalice rastopljenog kokosovog maslaca,
2 dcl mlijeka od orašastih plodova (primjerice bademovog)
1/3 šalice agavinog sirupa,
150 grama jagoda.
Za ukras: 200 grama očišćenih i opranih jagoda koje ste ocijedili i narezali na polovice.
Priprema: Lješnjake, bademe i kekse u mikser i miksajte dok ne dobijete brašnastu strukturu. Dodajte kakao i datulje, promiksajte još jednom i prebacite u kalup za torte. Utisnite to tijesto žlicom.
Sastojke za kremu ubacite u blender, pa promiksajte dok ne dobijete kremu, Odvojite polovicu pa u preostali dio dodajte jagode. Izmiksajte, dok se sastojci ne sjedine. Dio crvene kreme prelijte preko tijesta, preko toga prelijte bijelu kremu (polovicu bez jagoda), pa red crvene i tako dok ih ne potrošite i ne dobijete šareni sloj. Ostavite u hladnjaku preko noći pa poslažite narezane jagode preko torte i poslužite.