Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.
Sastojci:
350 ml vode
140 g riže
600 ml kokosovog mlijeka
2 žlice naribane narančine korice
Pola žličice soli
50 g šećera
1 jaje
Za preljev od šumskog voća:
300 g šumskog voća
50 g šećera
2 žlice svježeg soka od naranče
Priprema:
Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.
U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre. Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta.
U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.