Istraživanje

Što znanost kaže o ljudima koji jedu puno mesa?

meso
Foto: Robert Schlesinger/DPA/Pixsell
01.09.2024.
u 09:58

Prema jednom ranijem istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu "JAMA Internal Medicine", konzumiranje dva mala obroka crvenog ili prerađenog mesa tjedno povezano je sa tri do sedam posto većim rizicima od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog i moždanog udara te tri posto većim rizikom od smrti u odnosu na sve ostale uzroke.

Konzumiranje neke mesne prerađevine dva puta tjedno također je povezano s većim rizikom od srčanih bolesti, ali ne i s ukupnim većim mortalitetom, navodi se u istraživanju koje su proveli znanstvenici s medicinskog fakulteta Feinberg na Northwestern Sveučilištu.

Konzumiranje ribe nije bilo povezano s negativnim zdravstvenim posljedicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije