SAVJETI

Znate li kako se zapravo kuha tvrdo kuhano jaje? Evo ovako...

30.12.2018.
u 16:45

Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način.

Ako već niste za Božić, možda ćete poželjeti puniti jaja za novogodišnji party. Ili vam je ponestalo francuske salate pa se spremate pripremiti novu turu? 

Bilo kako bilo, čak i ako ćete čekati tek Uskrs za nove doze kuhanih jaja, ovo je dobro znati u svakom trenutku. Ako imate nedoumice oko toga je li žumanjak dovoljno kuhan, ovi savjeti kuhara će vam pomoći.

Budite sigurni da su jaja koja upotrebljavate svježa. Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način. Ubacite jaje lagano u čašu s vodom. Ako potone do dna, jaje je dobro za konzumiranje, a ako ostane plutati na površini, bacite ga. 

Kada ste sigurni da su jaja koja se pripremate skuhati svježa, stavite ih u lonac s vodom. Neka voda prekrije jaja oko dva centimetra i poklopite. Kada voda proključa, odmah maknite lonac s vatre i ostavite tako poklopljeno da odstoji 15 minuta. Nakon toga izlijte vodu, jaja odmah uronite u hladnu vodu i očistite ljusku. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije