Ako želite izgubiti kilograme, onda biste trebali i razmisliti mogu li vas sastojci kave spriječiti da stignete do cilja. Postoji jedan popularni dodatak kavi za kojeg stručnjaci upozoravaju da ga je bolje izbjegavati ako brojite kalorije.
Osobi trener Macy Sarbacker i nutricionistica Megan Brynok navode kako svatko tko pazi na svoje kilograme mora izbjegavati dodatak kavi koji sadrže šećere, poput vrhnja za kavu.
Vrhnje za kavu usporava gubitak kilograma
Nitko ne može poreći da je vrhnje ukusan dodatak za kavu no ipak stručnjaci upozoravaju te dodaju da ako već dodajte vrhnje kavi razmislite da isto tako možete popiti jedan milkshake. Sarbacker dodaje kako će i razine glukoze u krvi porasti ako na prazan želudac popijete slatku kavu a to će voditi tome da cijeli dan osjećate želju za hranom. Osim što ćete biti gladni, kava sa šećerom i vrhnjem znači i unos puno kalorija, piše Ordinacija.hr.
Alternative zaslađenoj kavi
Naučili smo dakle da kava s puno dodataka nije dobra za one na dijeti, ali to ne znači da morate piti samo crnu kavu, važno je samo ne dodavati zaslađeno vrhnje ili šlag. Potrebno je pripaziti i na količinu pa ne pretjerujte. Možete koristiti i prirodne zaslađivače poput stevije ili cimeta.
Peptid kolagen kao pomoć u mršavljenju
Jedna od stvari koja pridonosi nakupljanju kilograma je prejedanje. Ključ kod gubitka kilograma je u tome da se zasitite ali zdravim namirnicama i napicima koji sadrže proteine i nutrijente koji će vas zasititi. Peptidi kolagena su odličan dodatak ako želite izgubiti kilograme jer će proteini biti ti koji će vas zasititi, a okus kave neće mijenjati. Ne samo da ovo potvrđuju istraživanja već stručnjaci kažu kako oni koji piju ovakvu kavu tvrde da su uvijek siti do ručka.
Ledena kava s vanilijom i cimetom
Vjerujemo da dobro znate da glavni sastojci ledene kave nisu blagonakloni prema vašem struku, ali to se može promijeniti ako sami pripremate ovaj napitak i ako kontrolirate sastojke koje koristite. Sve sastojke vjerojatno imate u kuhinji pa možete odmah početi s pripremanjem ovog osvježavajućeg napitka, savjetuje nutricionistica Andrea Bilandžija i donosi odličan recept za ledenu kavu.
Sastojci
Turska kava, ohlađena, 1 šalica, 200mL
Sojino ili bademovo mlijeko s okusom vanilije, 100mL
Cimet, prstohvat
Eritritol, 1 mala žličica
Šaka leda
Priprema:
Skuhati tursku kavu pa ju dobro ohladiti. Prebaciti kavu u veliku čašu, dodati malo eritrita, stevije ili šećera i prstohvat cimeta i sve dobro promiješati pa uliti mlijeka s okusom vanilije. Sve dobro promiješati u baciti šaku leda za posebni doživljaj i osvježenje. Po želji ovu kavu možete obogatiti s malo šlaga ili sladoleda, a umjesto mlijeka od soje možete koristiti obično mlijeko i dodati malo ekstrakta vanilije.