Ostale su ti jedna ili dvije prezrele banane? Imaš sreće. Prezrele banane superjunaci su u zdravoj kuhinji - posebno kada je u pitanju vegansko pečenje kolača, gdje mogu povezati i ovlažiti sastojke bez upotrebe jaja, a ujedno dodaju okus i prirodnu slatkoću. No ne trebaš peći veganske slastice da 'dobiješ dozvolu' da su svojim kolačima iskoristiš prezrele banane, piše miss gastro.
One dobro dođu u svakom kolaču jer mu daju posebnu sočnost. Osim što ih slobodno možeš iskoristiti u izradi najukusnijih recepata, uključujući kruh s bananom, muffine, palačinke, kolače, tortu od mrkve, zobene pahuljice, francuski tost, smoothie ili pak sladoled od banane, mi ti donosimo brz i jednostavan recept za kolač od banana.
SASTOJCI
- brašno 130 g
- šećer 100 g
- prašak za pecivo 1 kom
- sol 1 prstohvat
- jaje 2 kom
- prezrele banane 3 kom
- maslac 3 žlica
POSTUPAK
- Zgnječi i izmiješaj banane u velikoj posudi i dodaj jaja i 4 žlice rastopljenog maslaca.
- Sve suhe sastojke pomiješaj i dodaj u smjesu banana i jaja.
- Peci 1 sat na 180 stupnjeva u duguljastom kalupu za kolače, odnosno kruh, piše miss gastro.