ubojstvo u Gradačcu

Policajka suspendirana, vještači se mobitel, tko je bio u kontaktu s ubojicom

ubojstvo u Gradačcu
17.08.2023.
u 21:53

Ravnatelj Uprave policije MUP-a TŽ Dževad Korman donio je odluku o suspenziji policajke koja se spominjala u medijima kao osoba koja je navodno ubojici odala lokaciju

Dženana Selimović, policajka koju se sumnjiči da je bila u kontaktu s trostrukim ubojicom iz Gradačca Nerminom Sulejmanovićem, suspendirana je, piše Večernji list BiH.

Naime, ravnatelj Uprave policije MUP-a Tuzlanske županije Dževad Korman donio je odluku o suspenziji policajke Dženane Selimović, koju se prethodnih dana spominjalo u medijima kao osobu koja je navodno Sulejmanoviću odala lokaciju gdje se krila njegova nevjenčana supruga Nizama Hećimović.

Kako je medijima potvrdio Korman, policajka Selimović udaljuje se privremeno iz službe do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv nje pokrenut. Također je naglasio da se suspenzija policajke Selimović ne odnosi na slučaj trostrukog ubojstva u Gradačcu, koji je predmet kaznene istrage. - Protiv nje je pokrenut interni postupak zbog ranijih kontakata s osobama iz kriminalnog miljea - kazao je Korman za Faktor.

Ostavljena bez zaštite

Odvjetnik policajke Selimović negirao je da ona ima ikakve veze sa Sulejmanovićem. - Prema dosadašnjem tijeku istrage, barem ono što je meni poznato, moja branjenica niti je imala vezu s ubojicom, niti je odala lokaciju gdje se nalazi oštećena, niti je, prema obujmu poslova koje je obavljala, to mogla znati niti je znala – kazao je odvjetnik Bakir Hećimović.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, prema naredbi pravosudnih tijela, počeli s vještačenjem mobitela (marke Iphone) pronađenog kod ubojice Nermina Sulejmanovića, koji je prošlog petka ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dvije osobe. Slučaj je potresao bh. javnost jer je Općinski sud u Gradačcu odbio odrediti mu mjeru zabrane prilaska i uznemiravanja Nizame, uz obrazloženje da policija nije dostavila materijalne dokaze.

Međutim, svjesno su zanemarili izjavu žrtve i zabilješku policije da ju je Sulejmanović pretukao "jer mu hrana nije bila ukusna" i da je imala vidljive ozljede. Da stvar bude gora, Uprava policije MUP-a TŽ-a jučer je demantirala navode da Sud nije mogao bez dokaza odrediti mjeru zabrane, odnosno da su dokazi bili nedovoljni za izricanje zabrane prilaska. Uprava policije je priopćila da je Općinski sud u Gradačcu ranije prihvatio 16 zaštitnih mjera prema devet osoba, a da su odbili samo zaštititi Nizamu! U svim ranijim slučajevima "utvrđeno je da su sve zaštitne mjere do sada izrečene na osnovi istog opsega dokaza". Sada se istražuje tko je sve pomogao ubojici. Od policajaca, sudaca, tužitelja...

Ranije je i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić dao smjernice sigurnosnim službama za vještačenje telefona Nermina Sulejmanovića. Sve bi to moglo otkriti s kojim sucima i policajcima je Sulejmanović razgovarao, ali i tko je bio krtica i otkrio adresu njegove nevjenčane supruge Nizame.

Posljednji trenuci

Tjedan dana prije ubojstva Nizama je pobjegla s bebom kod tete, gdje se skrivala od Sulejmanovića, kojeg je bila prijavila i za nasilje u obitelji. Kako tvrdi obitelj, samo je policija znala lokaciju te upiru prstom u njih da je netko otkrio gdje se Nizama nalazila.

Zijada Vuković-Pamuković, Nizamina tetka kod koje se skrivala od ubojice, ekskluzivno je za Avaz progovorila o posljednjim satima Nizamina života te je prepričala dramu koju, kaže, neće zaboraviti do groba. Zijadin muž Samir u trenutku napada pomahnitalog ubojice bio je u Italiji.

– Došao je, dolje je na cesti parkirao auto. Na glavni ulaz nije mogao ući. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio ući u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu vičući: "Gdje je?" – kazala je kroz suze tetka. Nizama se, kada je shvatila da je došao, sakrila u sobu Zijadina sina Nedima i zaključala se. – Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je oko kuće. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Mog sina Nedima ranio je u nogu i istjerao van, ja sam sa sinom izišla, zvala policiju, plakala – prepričava Zijada. Nermin je uzeo bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu. – Tu je bila vriska, drama, tukao ju je... Šakama ju je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izišli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred ceste i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: "Pomozi mi, tetka." Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć – ispričala je tetka i briznula u plač.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda, i od Nerminovih prijatelja.

– I sada, kada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas – kaže Nizamina tetka. Nizama je tražila zaštitu institucija, policije i suda koju, nažalost, nije dobila.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije