Ivica Dačić potvrdio

Pronađeno osam tijela nakon prevrtanja čamca s migrantima na Drini, jedno od njih u BiH

MUP Srbije
22.08.2024.
u 17:14

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije su pretragom rijeke Drine i sprudova u mjestu Vrhpolje kod Ljubovije pronašli su sedam tijela nelegalnih migranata koji su se utopili nakon što se noćas prevrnuo čamac, dok je na teritoriji BiH pronađeno još jedno tijelo.

"Pripadnici Sektora za izvanredne situacije tijekom pretrage terena izvukli su kod mjesta Vrhpolje na obalu beživotna tijela šest nelegalnih migranata koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u općini Zvornik u BiH. Također, na području Vrhpolja je uočeno još jedno tijelo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke specijalne jedinice intenzivno rade na izvlačenju, a na teritoriji Bosne i Hercegovine u mjestu Lonjina pronađeno još jedno tijelo", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu rijeke Drine i terena oko nje.

"Od ukupno 18 preživjelih nelegalnih migranata, 16 je iz Sirije i dvoje iz Egipta. Također, od tog broja osam je punoljetnih, a 10 maloljetnih osoba. Identifikacija beživotnih tijela je u tijeku“, kazao je ministar Dačić i dodao da Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije u vezi s ovim događajem svo vrijeme surađuje s Ministarstvom unutrnjih poslova Republike Srpske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?