pravi izbor ako nemate vremena

Brza torta bez pečenja: Ukusna poslastica koju će svi obožavati

coolinarika
23.10.2024.
u 08:33

Ako nemate vremena za komplicirane torte, a želite ukusnu poslasticu, ovo je pravi izbor. Pritom, ova torta je jedna od onih koje će svi sigurno obožavati.


Sastojci

Podloga
300 ml mljevenog keksa
125 grama maslaca
150 ml mlijeka
100 grama šećera u prahu
6 kašika nutele

Fil od višanja
300 grama Otkošćenih višanja
1 kašika šećera 
1 kašika gustina

Fil od pudinga od vanilije
500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
4 kašike šećera 
125 grama maslaca
100 grama mljevenog keksa

Dekoracija
200 grama bijele čokolade
100 ml slatke pavlake
50 grama mljevenog keksa


Priprema
- Sjediniti sve sastojke za podlogu i utisnuti u kalup promjera oko 20 cm. Preko toga premazati nutele. Približno oko 6 kašika, možete manje/više, piše Coolinarika.

- Višnje, šećer i malo vode kuhati na laganoj vatri dok ne omekšaju višnje. Zatim dodati gustin rastvoren u vodi, a prije toga skinuti s vruće ploče. Mješati dok se ne zgusne. Kad se ohladi preliti preko keksa.

- U 350 ml mlijeka sipati šećer i staviti da se kuha. Kad provri sipati puding rastvoren u mlijeku, mješati dok se ne zgusne. Nakon toga staviti maslac i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi sipati keks. I preliti preko višanja.

- Na samom kraju, zagrijati slatku pavlaku, ali paziti da ne prokuha. Staviti čokoladu da se istopi. Nakon toga preliti preko fila. 

Posluživanje
Tortu ostaviti preko noći da se hladi i tek onda ukrasiti. Možete posuti samo mljevenim keksom ili iscjekanom čokoladom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije