Sastojci
- 300 g glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 5 g soli
- 80 g otopljenog maslaca ili 50ml ulja
- 1 čašica od 180 g čvrstog ili tekućeg jogurta, svejedno je
- 1 žumanjak za premazivanje
- 1 žlica mlijeka
- sezam za posipanje
Priprema
- Brašno prosijati skupa sa praškom za pecivo i solju. Dodati otopljeni maslac i jogurt pa zamijesiti tijesto.
- Tijesto odmah razvaljati u krug debljine 4-5 mm i izrezati 16 trokuta. Smotati u kifliće i slagati razmaknute na lim obložen papirom za pečenje. Ili od tijesta praviti kuglice, manje ili veće, po želji. Mogu se i puniti slanim ili slatkim nadjevom. Za slatke kiflice, smanjiti sol u tijestu, a dodati 1 žlicu šećera.
- Kiflice, odnosno pogačice, premazati žumanjkom razmućenim sa 1 žlicom mlijeka i posipati sezamom. Ili razmutiti 1 žličicu nescafe-a sa 1-2 žlice mlijeka i premazati kiflice.
- Peći na 180°C otprilike 20-25 minuta ili dok ne dobiju svijetlu zlatno smeđu boju.