Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripravi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako ga je najbolje koristiti.
Pred vama je šest savjeta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
1. Lovorov list dodajte 5 minuta prije nego što je varivo gotovo, a 10 minuta prije nego što su dinstana jela spremna.
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću juhu, inače će izgubiti okus i aromu.
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u variva od povrća ili ga nemojte dodavati uopće, pošto su ovakva jela već aromatiziran povrćem.
4. Ne ubacujte više od 1–2 lista po litri tekućne.
5. Prije nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuhanja.