Koristimo ga pogrešno

Evo kada i u koja jela se dodaje lovorov list

lovorov list
Shutterstock
01.11.2024.
u 10:12

Lovorov list vrlo je čest začin u našim krajevima. Koristi se u pripravi brojnih jela, a ipak, ne znaju svi kako ga je najbolje koristiti.

Pred vama je šest savjeta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:

1. Lovorov list dodajte 5 minuta prije nego što je varivo gotovo, a 10 minuta prije nego što su dinstana jela spremna.

2. Nemojte dodavati lovorov list u pileću juhu, inače će izgubiti okus i aromu.

3. Dodajte ga u ograničenim količinama u variva od povrća ili ga nemojte dodavati uopće, pošto su ovakva jela već aromatiziran povrćem.

4. Ne ubacujte više od 1–2 lista po litri tekućne.

5. Prije nego što dodate lovorove listove u jelo, protrljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.

6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuhanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?