Mjesto gdje je jaja najbolje držati nije u vratima, već u njihovom originalnom pakiranju. Razlog tome je što je na vratima temperatura viša nego na policama, a u pakiranju će dulje ostati zaštićena. Tako je originalno pakiranje jaja postalo bolje mjesto za čuvanje nego vrata police hladnjaka na kojima ih većina nas drži. Jaja je bolje držati u originalnom pakiranju, jer će se tako ljuska najbolje očuvati, spriječit će se sušenje i prodiranje mirisa karakterističnih za hladnjak, donosi mirovine.hr. Inače, ona su puna proteinima i vrlo su važna u prehrani čovjeka jer potiču rast tkiva. Konzumacija hrane bogate bjelančevinama pomaže u balansiranju razine šećera u krvi, a smanjuje i energetske skokove i padove.
Mnogo puta osjetimo žudnju za šećerom i u redu je nekada je zadovoljiti. No, ako često primijetite isto, stručnjaci savjetuju da višak šećera koji biste unijeli jedenjem čokolade ili slatkiša zamijenite zdravom dozom bjelančevina poput jaja i ostalih proizvoda bogatim proteinima. Također, ako jaja stoje duže u hladnjaku, preporučuje se koristiti ih za kolače koji se peku na visokim temperaturama ili ih tvrdo skuhati za doručak. Isto tako, zdravstveni stručnjaci savjetuju da jaja treba iskoristiti najkasnije tri do pet tjedana nakon kupnje, piše N1. Podsjetimo, jaja su vrlo pokvarljiva i zato je potrebno paziti kakva konzumiramo.