Mislila da je ekcem

Osip na nozi bio znak smrtonosnog raka

Unilad
15.10.2024.
u 13:08

Rengenski pregled u listopadu prošle godine otkrio je loše vijesti: u njenom grudnom košu bila je ogromna masa

Jessica Hamersley, djevojka iz Essexa, smatra da je crvena točka koja se pojavila na njenom lijevom listu i koja se zadržala godinu dana bila znak upozorenja na rak od kojeg je kasnije oboljela. Iako je isprva mislila da je riječ o ekcemu, simptomi su se pogoršali. Njen vjerenik ju je nagovorio da potraži mišljenje stručnjaka, brinući se da bi to moglo biti povezano s kontracepcijskom pilulom, ali se ispostavilo se da je situacija mnogo ozbiljnija.

U dobi od 27 godina, nakon što je popila i drugi lijek, osip na nozi se i dalje zadržavao. Rengenski pregled u listopadu prošle godine otkrio je loše vijesti: u njenom grudnom košu bila je ogromna masa. Nakon više biopsija, izvršena je laparoskopska operacija kako bi se masa uklonila i testirala. U veljači 2024. godine, dijagnosticiran joj je stadij 2A Hodgkinov limfom, a rečeno joj je da je masa rasla šest mjeseci do godinu dana prije postavljanja dijagnoze. Sama masa bila je veća od 18 centimetara i pritiskala je njeno srce. Da je čekala duže, pritisak na srce mogao bi izazvati kvržice na ključnim kostima i otežano disanje. Srećom, nakon teške kemoterapije, Jessica je od kolovoza ove godine bez raka i odlučila je podijeliti svoju priču na TikToku, pozivajući druge sa sličnim simptomima da se jave doktorima.

Govoreći o svom iskustvu, priznala je: "Mislila sam da je to možda samo flare-up na nozi ili sam se povrijedila prilikom brijanja. Nikada ne pomislite na rak." Osip na njenoj nozi, poznat kao eritem nodosum, uzrokovao je upalu masnog tkiva. Prema informacijama NHS-a, to stanje uzrokuje da dijelovi kože izgledaju crvenije ili tamnije od uobičajene boje kože, a iako može nestati za nekoliko tjedana, može biti znak Crohnove bolesti, piše Unilad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije