Svakako isprobajte

Piletina i riža iz pećnice - jednostavni klasik koji će sve oduševiti

Ilustracija
25.01.2025.
u 18:57

Ova priprema riže je mnogo ukusnija od klasičnog rižota i hrskavija

Jeste li za rižu iz pećnice? Možda vam na prvu zvuči čudno, ali riža pripremljena na ovakav način je ukusnija, sočnija i hrskavija. Svakako isprobajte. Postupak je jednostavan.

Sastojci 
700 g pilećih karabataka i bataka
2 glavice luka
2 režnja bijelog luka
2 mrkve
1 crvena paprika
300 g riže
peršun
sol
papar
maslinovo ulje

Priprema
Piletinu začinite solju i paprom, a zatim je stavite pržiti na zagrijano ulje. Pržite je nekoliko minuta dok sa svake strane ne dobije lijepu boju. Nakon toga, izvadite piletinu i u posudu u kojoj se dinstala, dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk. Posolite, a zatim dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Dinstajte sve zajedno oko 10 minuta. U vatrostalnu posudu stavite sirovu rižu, preko nje stavite piletinu i dinstano povrće. Zalijte sve temeljcem ili vodom, tako da tekućina pokrije sastojke. Posudu stavite u rernu na 180 stupnjeva i pecite oko 20 minuta. Gotovo jelo pospite sitno sjeckanim peršunom. Ova priprema riže je mnogo ukusnija od klasičnog rižota i hrskavija, smatra stranica Mamin ručak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije