Petra Sabljić, autorica Instagram profila @mama.kuharica ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti jednu zanimljivu verziju popularnog cheesecakea: puding cheesecake sa cimetom, piše miss gastro.
SASTOJCI
Podloga:
- 300 g Petit keksa
- 200 g otopljenog maslaca
- 3 žlice mlijeka
Žuta krema:
- 500 g sira mascarpone
- 2 Dolcela vanilin šećera
- 1 žličica Dolcela cimeta
- 1 Dolcela puding od vanilije
- 2 jaja
- 7 žlica šećera
Bijela krema:
- 400 g milerama
- pola limuna
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 2 žlice šećera
PRIPREMA
Kekse samljeti, dodati otopljeni maslac i mlijeko te utisnuti u kalup promjera 26 cm. Za žutu kremu - u mascarpone sir dodati puding, jaja, šećer, vanilin šećer i cimet pa miksati Gorenje mikserom da se sve sjedini, zatim usuti u kalup preko podloge. Peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o pećnici).
*Napomena - žuta krema će biti gore mrvicu mekša, poprimit će zlatnožutu boju, pa treba pažljivo nanijeti bijelu kremu. Za bijelu kremu u mileram treba dodati sok limuna, šećer i vanilin šećer te sjediniti.
Preliti preko žute kreme te ostaviti u pećnici jos 5 minuta nakon što smo ugasili pećnicu. Staviti u hladnjak na 2 sata kako bi se torta stisnula. Dekorirati po želji, piše miss gastro.