odgovara gotovo svakoj prilici

Svečani puding cheesecake s cimetom

Josip Regović/Pixsell
31.12.2024.
u 12:19

Cheesecake odgovara gotovo svakoj prilici, možete ga poslužiti uz kavu ili čaj ili za neku svečaniju prigodu. Ako ste i vi ljubitelj ovog klasika među slasticama, obavezno pogledajte recept food blogerice Petre Sabljić koja nam je pripremila jedan poseban puding cheesecake sa cimetom

Petra Sabljić, autorica Instagram profila @mama.kuharica ove godine bori se za titulu Gastro zvijezde 2024. u kategoriji "Slastice". U sklopu našeg natjecanja odlučila je pripremiti jednu zanimljivu verziju popularnog cheesecakea: puding cheesecake sa cimetom, piše miss gastro.

SASTOJCI

Podloga:

  • 300 g Petit keksa
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice mlijeka

Žuta krema:

  • 500 g sira mascarpone
  • 2 Dolcela vanilin šećera
  • 1 žličica Dolcela cimeta
  • 1 Dolcela puding od vanilije 
  • 2 jaja
  • 7 žlica šećera

Bijela krema:

  • 400 g milerama
  • pola limuna
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
     

PRIPREMA

Kekse samljeti, dodati otopljeni maslac i mlijeko te utisnuti u kalup promjera 26 cm. Za žutu kremu - u mascarpone sir dodati puding, jaja, šećer, vanilin šećer i cimet pa miksati Gorenje mikserom da se sve sjedini, zatim usuti u kalup preko podloge. Peći na 180 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o pećnici).

*Napomena - žuta krema će biti gore mrvicu mekša, poprimit će zlatnožutu boju, pa treba pažljivo nanijeti bijelu kremu. Za bijelu kremu u mileram treba dodati sok limuna, šećer i vanilin šećer te sjediniti.

Preliti preko žute kreme te ostaviti u pećnici jos 5 minuta nakon što smo ugasili pećnicu. Staviti u hladnjak na 2 sata kako bi se torta stisnula. Dekorirati po želji, piše miss gastro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije