Ako tražite ukusan i zdrav recept za kolač koji ne sadrži gluten, šećer ili jaja, ove bezglutenske kuglice su savršen izbor. Jednostavne su za pripremu, koriste samo četiri sastojka, a idealne su kao brzi međuobrok, desert ili užina.
Sastojci:
200 g datulja
250 g badema
3 žlice maslaca od lješnjaka
pola žličice cimeta
Priprema:
Kuglice su savršeni sitni kolači koji se jedu u jednom zalogaju. Sada napravite i kuglice bez glutena u kojima će svi moći da uživaju. Datulje odvojite od košpica, pa s bademima sameljite u blenderu. Dodajte maslac od lješnjaka i cimet pa ponovo sve dobro izblendajte. Rukama formirajte kuglice i redajte na pleh obložen pek papirom. Mogu se jesti sirovi ili pečeni. Ako želite pečene, pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta, piše Mondo.