strašno slasno

Vampirski cupcakes: Slastica kao stvorena za Noć vještica

@amanda__daly Instagram
22.10.2024.
u 21:54

Ovi vampirski cupcakes oduševit će te sočnim čokoladnim biskvitom, krvavo crvenim punjenjem od jagoda i kremastim frostingom. Savršeni su za svaku Halloween zabavu!

Noć vještica je pravo vrijeme za stvaranje kreativnih, a istovremeno ukusnih slastica. Vampirski cupcakes spoj su sočnog čokoladnog tijesta, punjenja od jagoda (koje podsjeća na krv) i pahuljaste marshmallow kreme. Svaki cupcake ukrašen je tako da podsjeća na Drakulin prepoznatljiv izgled, uključujući krvave očnjake koje dodatno ističe crveni žele od jagoda, piše missgastro

Jezivo dobar griz
Za ovaj recept važno je postići ravnotežu između bogatog okusa čokolade i slatkoće punjenja i kreme. Mala količina espressa u tijestu dodatno naglašava čokoladni okus, dok jagoda donosi voćni kontrast koji savršeno nadopunjuje cijelu priču.

Korištenje marshmallow kreme daje laganu i mekanu teksturu koja se savršeno slaže s hrskavim ukrasima od čokoladnih keksa. Ovi cupcakesi nisu samo ukusni, već i vizualno atraktivni – pravi izbor za impresivnu prezentaciju na svakoj Halloween zabavi! 

SASTOJCI:

  • instant kava 1 žličica
  • brašno 120 g
  • kakao prah 0,50 šalica
  • prašak za pecivo 0,25 žličica
  • soda bikarbona 0,25 žličica
  • sol 0,25 žličica
  • jaje 1 kom
  • mlijeko 0,50 šalica
  • suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • šećer 200 g
     

POSTUPAK:

  • Postavi rešetku u sredinu pećnice i zagrij pećnicu na 180°C.
  • Obloži kalup za muffine (12 komada) papirnatim košaricama.
  • U maloj posudi ili vrču pomiješaj espresso prah i 1/2 šalice vruće vode. Ohladi.
  • U veliku zdjelu prosij brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
  • U velikoj zdjeli miksera nastavkom umuti jaje, mlijeko, ulje i vaniliju srednjom brzinom dok se ne sjedine.
  • Dodaj šećer i smjesu espressa te nastavi miješati dok ne postane glatko Dodaj suhe sastojke i miksaj dalje na niskoj brzin dok se smjesa ne sjedini - oko 2 minute (smjesa će biti tekuća).
  • Napuni pripremljene kalupe smjesom do dvije trećine kalupa.
  • Peci cupcakes okrećući lim na pola pečenja, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 18-20 minuta.
  • Prebaci ih na rešetku da se ohlade.

PUNJENJE I UKRAŠAVANJE

SASTOJCI:

  • džem od jagoda 0,50 šalica
  • jestiva boja - crvena
  • maslac 250 g
  • marshmallow krema 1,50 šalica
  • šećer u prahu 2 šalica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • sol 0,25 žličica
  • graham krekeri 1 šalica

POSTUPAK:

  • Žlicom za dinju izdubi krug s vrha svakog cupcakea, dubine otprilike 2 cm.
  • U zdjelici promiješaj džem sa 1-2 kapi crvene boje za hranu, prilagođavajući količinu dok ne dobiješ željenu nijansu.
  • Svaku šupljinu u cupcakesima napuni 1 čajnom žličicom džema; preostali stavi u hladnjak dok ne bude spreman za ukrašavanje.
  • U velikoj zdjeli miksera s nastavkom za miješanje, miksaj maslac srednje velikom brzinom dok ne postane gladak.
  • Isključi mikser i dodaj Marshmallow kremu.
  • Miksaj na niskoj brzini i polako dodaji šećer u prahu, po 1/2 šalice odjednom.
  • Povećaj brzinu na srednju i nastavi miksati dok se sve ne sjedini.
  • Ostruži stranice zdjele po potrebi i miksaj dok krema ne postane glatka i pahuljasta, 1-2 minute.
  • Dodaj vaniliju i sol te miksaj još 1 minutu.
  • Na svaku rupu napunjenu džemom stavi malu količinu kreme, pazeći da se ne naruši oblik. Ne brini o mrvicama.
  • Cupcakes prebaci na lim za pečenje i stavi u hladnjak da se krema stisne, oko 20 minuta.
  • Izreži krug od 7,5 cm od papira za pečenje i preklopi ga napola.
  • Izreži mali zaobljeni kut na vrhu preklopa kako bi stvorio oblik srca.
  • U plitkoj posudi rasporedi čokoladne mrvice.
  • Premaži cupcakes preostalom kremom, pazeći da površina bude što glađa.
  • Pažljivo položi papir za pečenje preko vrha svakog cupcakea kako bi napravio šablonu Lagano pritisni cupcakes u čokoladne mrvice da napraviš Drakulinu 'kosu'.
  • Pažljivo ukloni papir i ponovi postupak s ostalim cupcakesima, brišući papir po potrebi.
  • Uz pomoć čačkalice, žličice ili šprice, napravi "krvave" očnjake preostalim džemom na donjem dijelu svakog cupcakea.



 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije