odlična kombinacija

Najsočniji kolač od naranče i badema

Ella Olsson/Pexels
21.10.2024.
u 17:18

Naranče i badem su odlična kombinacija. Ovaj kolač s narančom i bademima je apsolutni dokaz

Pire od naranče i fino mljeveni bademi baza su za ovaj fin i sočan kolač od naranče i badema. Trebat ćeš samo još nekoliko sastojaka iz svake smočnice i malo strpljenja. Naime, naranče je potrebno dobro skuhati kako bi od njih mogli napraviti gladak pire. Priprema je nezahtjevna, ali predlažemo da kolač pripremiš večer prije serviranja kako bi se dobro ohladio. Kolač od naranče i badema može do 3 dana stajati pokriven na sobnoj temperaturi. Posluži ga s tučenim vrhnjem ili sladoledom. U slast!  

SASTOJCI

  • naranča 2 kom
  • jaje 6 kom
  • šećer 250 g
  • bademi 250 g
  • prašak za pecivo 1 žličica
  • listići badema 50 g
  • šećer u prahu 2 žlica

POSTUPAK

  1. Naranče dobro operi, odreži im krajeve pa ih stavi u veliku posudu i prelij vodom. Kuhaj ih otprilike sat i pol i dolijevaj vodu po potrebi. Makni ih iz vode pa pusti da se ohlade. 
  2. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Dno kalupa za tortu obloži papirom za pečenje, a stijenke premaži maslacem. 
  3. Naranče nareži na manje komade i u multipraktiku usitni u jednoličan pire. 
  4. Izmiksaj jaja sa šećerom u pahuljastu smjesu, dodaj pire od naranče pa dobro promiješaj. Na kraju drvenom žlicom ili špatulom umiješaj smjesu mljevenih badema i praška za pecivo. 
  5. Ulij tijesto u pripremljeni kalup i pospi bademima u listićima. 
  6. Peci otprilike 60 minuta, ali pripazi da kolač ne izgori s gornje strane.
  7. Po potrebi prekrij kalup aluminijskom folijom tijekom pečenja. Pričekaj da se kolač u potpunosti ohladi, pospi šećerom u prahu i posluži!
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije