8., 9. i 10. kolovoza

Beč spreman za koncert godine, stiže Taylor Swift

07.08.2024.
u 18:01

Najveća pop zvijezda današnjice Taylor Swift dolazi u Beč gdje će održati koncert tri dana zaredom, 8., 9. i 10. kolovoza.

Tisuće fanova pohrlit će na stadion Ernst Happel kako bi uživo gledali njen nastup. Dok njen koncert za mnoge fanove predstavlja vrhunski događaj godine, za zaposlenike javnog gradskog prijevoznika Wiener Linien to je svakodnevna rutina. Jer kod organizacije prijevoza za ovakve događaje uvijek se radi o istom izazovu: prevesti tisuće posjetitelja sigurno i brzo s jednog mjesta na drugo.

Stanica podzemne željeznice U2 Stadion je posebno dizajnirana da sa tri kolosijeka umjesto uobičajena dva omogući brz, organiziran i siguran povratak tisuća ljudi njihovim domovima. Osim standardnih ulaza, stanica ima i posebne ulaze koji se otvaraju samo za vrijeme značajnih događaja. Posebno nakon završetka događaja, većina posjetitelja u roku od nekoliko minuta pohrli prema stanici. Tada se oko 60 zaposlenika brine za brzo i sigurno otpremanje vlakova.

Dolazak na koncert je najjednostavniji linijom U2 do stanice Stadion koja će od 15 sati prometovati u skraćenom intervalu od 3 minute. Za povratak će prometovati u intervalu od 2 minute, dok će i autobusna linija 11A voziti češće. U četvrtak, 8. kolovoza sve linije podzemne željeznice će voziti sat vremena duže tijekom noći, priopćeno je iz Ureda Grada Beča u Sarajevu, prenosi Fena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije