Gotovo nitko ne zna za ovaj detalj

Jeste li znali da je Zdravko Čolić Hercegovac: Pogledajte tko su mu predci

Zdravko Čolić
Antonio Ahel
05.08.2024.
u 07:40

Čolić je rijetko pričao o svojoj obitelji, a tek nekoliko puta je spominjao Trebinje i Stolac, majčino rodno mjesto Trebinjske šume, ali Vlahoviće nikada

Poznati pjevač Zdravko Čolić često je ponosno isticao da je iz Sarajeva, a u mjestu očevih korijena, u Vlahovićima, bio je samo jednom, piše Scena. Naime, Zdravko je rođen u Sarajevu i svi ga smatraju Bosancem, a u stvari je Hercegovac jer su mu i majka i otac Hercegovci.

Naime, Čolić je rijetko pričao o svojoj obitelji, a tek nekoliko puta je spominjao Trebinje i Stolac, majčino rodno mjesto Trebinjske šume, ali Vlahoviće nikada. Inače, Čolići su baš iz Vlahovića, jedno od većih sela, 15 kilometara od Ljubinja, piše Scena. Bilo je tu nekada više tisuća duša, škola, crkva, a sada u njemu živi tek dvoje starijih i Milivoje Čolić, jedan od rijetkih koji se vratio u selo i tu živi, uz kuću gdje su rođeni Zdravkovi otac Vlado i djed Dušan.

“Evo, ovo je kuća. Tu je rođen Vlade. Ovo je, vidi se, turska gradnja. Knez sela je bio u ovoj kući. Čola ti je od te familije, od posljednjeg kneza iz sela, Čolići su bili kneževi (upravljali selom). Kneževi su bili, gdje su bili Turci. Ulazilo se s gornje strane, dole je bila stoka, gore je čeljad spavala. Šćepan je bio zadnji knez Čolića, to je Zdravkov pradjed. Čola ti ovdje nije rođen, on je jednom došao, bio prije deset godina s bratom. Djed mu se iselio u Topolovac, a Vlado, njegov otac, bio je u Sarajevu u policiji. Po meni, nisam ni siguran da Zdravko vjeruje kako je odavde”, pričao je Milivoje, prenosi zagreb.info.

‘Odlučio prodati obiteljsku kuću’

“Iz te kuće, tu je knez stolovao, pobjegli su svi Čolići naši, bježali ljudi, i ne samo Čolići, nego svi iz sela od Turaka u Crnu Goru. Kada su se vratili, nama vrata na polači, po starinski su tako zvali kuću. Prepoznali su ih u Bitulji Donjoj, Turci odnijeli, to su muslimanska sela do Stoca, oni otišli, skinuli ta vrata i vratili ih”, ispričao je Milivoje.

Podsjetimo, poznata glazbena zvijezda Zdravko Čolić, prema medijskim izvještajima, odlučio je prodati svoju obiteljsku kuću na Košutnjaku, i to za iznos koji prelazi milijun eura. Iako su mediji prenijeli tu vijest, točno mjesto gdje će Čolić nastaviti svoj život trenutno nije poznato, kao ni razlog prodaje kuće.

Također, prema podacima američke stranice “Celebritynetworth”, Čolić je jedan od najimućnijih pjevača na Balkanu. Njegovo bogatstvo, prema podacima iz 2021. godine, procjenjuje se na 25 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije