Bivši izbornik reprezentacije BIH

Baždarević: Nizozemci favorit iz drugog plana, Španjolska - Njemačka je finale prije finala

03.07.2024.
u 19:17

U petak i subotu na rasporedu su četvrtfinalni mečevi Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. U četvrtfinalu će igrati  Španjolska - Njemačka, Portugal - Francuska, Engleska – Švicarska, te Nizozemska - Turska.

Legenda sarajevskog Željezničara, bivši reprezentativac BiH i Jugoslavije i izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević veoma je zadovoljan prvim dijelom, odnosno grupnom fazom i osminom finala Europskog prvenstva, iako smatra da je eliminacijski dio ovog natjecanja ipak donio nešto tvrđe i manje zanimljive duele.

Baždarević naglašava da se većina selekcija koje su sudjelovale u grupnoj fazi natjecanja odlučilo na igru bez mnogo kalkulacija, što je rezultiralo dobrim nogometom i zanimljivim mečevima.

- U grupnoj fazi svi su igrali otvoreno, rekao bih bez previše kalkulacija. Vidjeli smo mnogo lijepih golova, stadioni su bili puni, navijanje na nivou, a organizacija besprijekorna. Osmina finala je donijela mnogo više kalkulacija, drugačije utakmice, manje gledljive za prosječnog nogometnog gledatelja, ali nismo ništa manje uživali u mnogim od njih – kazao je Baždarević za Fenu.

Vjeruje da su favoriti natjecanja svi i dalje u borbi za europaki vrh, osim Hrvatske koja je ipak razočarala na ovom natjecanju. Kao najveća iznenađenja i osvježenja istaknuo je selekcije Slovenije, koja je ipak ispala, kao i Turske, za koju je kazao da igra moderan nogomet i pokušat će napraviti još veći iskorak u četvrtfinalu protiv Nizozemaca.

Kako je kazao, u četvrtfinalu će biti odigrana utakmica za koju većina misli da je „finale prije finala“, a radi se o meču Njemačka – Španjolska.

- Nijemci igraju dobro pred domaćom publikom, ali Španjolci su do sada bili najuvjerljiviji i pripada im uloga blagog favorita. Moj favorit iz drugog plana na ovom natjecanju od početka je Nizozemska. Vjerujem da oni još uvijek nisu pokazali svoj maksimum, kao što to još nisu uradili Englezi i Francuzi. Mislim da će se prvak Europe tražiti između ovih selekcija – izjavio je Baždarević.

Dodao je da je razočaram Italijom koja je pokazala da igra staromodan nogomet bez mnogo ideje i talenta, a moguće da je uzrok tome nedostatak velikih imena u selekciji „Azzura“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije