LEGENDARNI VRATAR

Bivši vratar Dinama progovorio o smrtonosnoj bolesti: 'Ovo bi mogao biti moj posljednji intervju'

13.09.2024.
u 16:08

"Prošao sam kemoterapije i uzimao lijek iz Sjedinjenih Američkih Država koji, nažalost, nije odobren u Njemačkoj. Zato sam još živ", kaže Koch

Bivši vratar Dinama Georg Koch (52) doznao je da ima rak gušterače i da su mu liječnici rekli da će uskoro umrijeti. Rekao je da je spreman na taman trenutak i da će mu ovaj intervju biti posljednji: "Sada moram emocije držati pod kontrolom. Iznenada sam bio iščupan iz života, sa samo tri rečenice. Znao sam da se moram boriti, uvijek je bilo tako u mom životu. Morao sam se boriti i za poziciju na golu. Naravno da nisam odmah svima rekao. Bilo mi je jasno da nema odustajanja", rekao je, pa dodao:

"Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao čupati drveće. To se ne može objasniti. Ne mogu reći kako će biti sutra. Ponekad sam navečer dobro raspoložen. Legnem u krevet, a ujutro ne mogu disati." Doktori su mu u svibnju 2023. dali još šest mjeseci života. Na sreću, zahvaljujući kemoterapijama još uvijek je živ:

"Prošao sam kemoterapije i uzimao lijek iz Sjedinjenih Američkih Država koji, nažalost, nije odobren u Njemačkoj. Zato sam još živ. To je dobra stvar", izjavio je, a zapita li se ikad "zašto baš ja":

"Uopće se ne radi o meni. Toliko je ljudi koji žive s rakom i drugim bolestima. Ne želim se stavljati u prvi plan. Ne pitam se 'zašto ja'. Možemo ovakav intervju napraviti s bilo kim, i oni se to pitaju. Ovo je moj posljednji intervju. To da mogu o tome ovdje govoriti leži u činjenici da sam kao golman u prvom planu. Mislim i na djecu na bolničkim odjelima. Svašta sam doživio, a bolesna djeca još ništa nisu, vjerojatno nisu bila ni na odmoru s roditeljima jer samo moraju ležati na odjelima. To me stvarno dirnulo", kaže Austrijanac.

"Ponekad poželim da sve ovo brže prođe, ovo je mučenje za glavu. Veselim se što su djevojka i moja djeca uz mene", zaključio je Koch.

Austrijski golman je u Dinamu proveo sezonu 2007./2008. te je bio jedan od najzaslužnijih za rušenje velikog Ajaxa i plasman u Kup UEFA (današnju Europsku ligu). Branio je i za: SC Herford, bečki Rapid, Duisburg, Energie Cottbus, Kaiserslautern, Arminiju Bielefeld, PSV, Fortunu Düsseldorf i Erkenschwick.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije