Domaljevački nogometaši sa zasluženim trofejem

07.08.2024.
u 17:24

Bilo je to drugo finale za redom za Mladost, koja je prošle godine ostala bez trofeja nakon poraza od Dinama iz Donje Mahale

Reklo bi se - druga sreća za sjajnu nogometnu momčad HNK Mladost iz Domaljevca. Drugi put su u finalu, no ovaj put Domaljevčani su na tronu s pobjedničkim peharom Kupa Nogometnog saveza Posavske županije Orašje. U finalnoj utakmici na stadionu Goal u Orašju dvoboj federalnih drugoligaša - Mladosti i Dizdaruše Brčko završio je pobjedom Domaljevčana 2:1.

Bilo je to drugo finale za redom za ekipu Mladosti, koja je prošle godine ostala bez trofeja nakon što je poražena od Dinama iz Donje Mahale u susretu koji je riješen izvođenjem udaraca s bijele točke.

Zasluženi trofej

Početak utakmice bio je u znaku agresivnije i motiviranije igre Dizdaruše koja je iskazivala veću želju za pobjedom, dok je u ekipi Domaljevčana bilo i previše opreznosti u želji da ne prime pogodak.

- U poluvremenu sam upozorio igrače da nisu najbolje ušli u utakmicu i u nastavku usmjerio igru više prema naprijed, što je ubrzo i donijelo promjenu rezultata - kaže trener Bojan Magazin i zaključuje. - Zasluženo smo pobijedili iako smatram da smo ranije mogli riješiti pitanje pobjednika. Ipak, nije bilo lako jer Dizdaruša se pokazala kao dobar protivnik, no mislim da je trofej zasluženo u našim rukama - kaže trener Magazin. Medalje sudionicima finalne utakmice podijelio je tajnik Nogometnog saveza Posavske županije Orašje Nenad Mišković, a pobjednički pehar kapetanu Mladosti Đuri Đukiću uručio je predsjednik NS-a PŽ-a Iljo Dominković.

Ekipa Mladosti pod vodstvom trenera Magazina provodi ljetne pripreme, a iza njih je dosta izazovno i turbulentno razdoblje. Klub je napustilo čak 12 igrača iz prošle sezone, a ljetna stanka dosta je kratka, stoga trener Magazin ističe kako nema dovoljno vremena za stvaranje nove ekipe. - Ovo je gotovo u potpunosti novo lice ekipe u odnosu na prošlu sezonu. Imamo kadrovskih problema jer nisu svi igrači u trenažnom procesu. Još nismo završili prijelazni rok i u potrazi smo za igračima koji će nam se, zbog svojih poslovnih obveza, priključiti od 20. kolovoza - objašnjava trener HNK Mladost Domaljevac Magazin.

Financijski izdaci

Iz Uprave kluba dodaju kako će nastojati dovesti još kvalitetnih igrača, što iziskuje i financijske izdatke, no vjeruju da će u tome uspjeti. Nastup na Memorijalnom turniru "Ivica Džoić Šici" kroz tri nogometna susreta iskoristit će da daju priliku svim igračima da pokažu svoje kvalitete na terenu, a turnir će ujedno, kaže trener, iskoristi i za dovođenje nekih igrača na probu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije