CEREMONIJA ZATVARANJA

FOTO Tom Cruise napravio spektakl u Parizu! Pogledajte prizore za zatvaranja OI

Tom Cruise, OI
Foto: David Davies/PRESS ASSOCIATION
1/12
12.08.2024.
u 07:00

Na kraju svakih igara se olimpijska zastava predaje idućem domaćinu. To će 2028. godine biti Los Angeles, a po nju je došao niti više, niti manje nego slavni Tom Cruise

Olimpijski plamen je ugašen u Parizu i preostaje tek čekati četiri godine koje nas dijele od onih u Los Angelesu. Vidjeli smo mnoge sjajne sportske trenutke, neobične zgode i skandale. Hrvatski sportaši domogli su se brojnih medalja. Zlata su uzeli braća Sinkovići i Barbara Matić. Imamo srebra vaterpolista i Donne Vekić. Broncama su se okitili Miran Maričić, Sandra Elkasević i Lena Stojković.

Kako to svakog puta biva, igre u Parizu zatvorene su scenskim spektaklom u kojem su nastupila mnogobrojna poznata lica, a gledatelji su imali prilike uživati u glazbenim nastupima i vatrometu te pozdraviti sportaše. Hrvatsku zastavu su na večerašnjoj svečanoj ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu nosili su tekvondaši Lena Stojković i Ivan Šapina.

Na kraju svakih igara se olimpijska zastava predaje idućem domaćinu. To će 2028. godine biti Los Angeles, a po nju je došao niti više, niti manje nego slavni Tom Cruise. Na užetu se kao u svojim filmovima "Nemoguća misija", spustio u Stade de France i preuzeo zastavu. Sjeo je na motor i otišao.

Na zatvaranju je sudjelovalo više od 100 izvođača. Neki od najistaknutijima među njima bili su Billie Eilish, Snoop Dogg i Red Hot Chili Peppers. H.E.R. je otpjevala himnu idućeg domaćina, Sjedinjenih Američkih Država. Time je označen početak nove, 34. olimpijade, koja će potrajati iduće četiri godine.

Kada se sva odličja zbroje, Sjedinjene Američke Države i Kina osvojile su po 40 zlatnih medalja. SAD ima 44 srebra, a Kina 27. Bronci također imaju više s 42 medalje spram kineske 24. Tako su SAD prve po ukupnim odličjima s 126 medalja. Japan ima 20 zlata, Australija 18, a Francuska 16. Od toga je za domaćine čak četvrtinu prikupio sjajni plivač Leon Marchand.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije