taekwondo

Hrvatska ima novu medalju na Olimpijskim igrama! Lena Stojković osvojila broncu

Lena Stojković
Igor Kralj/PIXSELL
07.08.2024.
u 21:11

Nakon poraza od Tajlanđanke u polufinalu trebalo je svladati nezgodnu tursku predstavnicu, no naša borkinja je u tome uspjela i Hrvatskoj priskrbila šesto odličje na OI

Hrvatska ima novu medalju u Parizu! Lena Stojković osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama, zauzela je treće mjesto u kategoriji do 49 kilograma u taekwondou. Nakon dolaska do polufinala preko Kanađanke hrvatskog podrijetla Josipe Kafadar i Tunižanke Ikram Dhahri, Stojković je poražena od prve nositeljice, Tajlanđanke Wongpattanakit. Gurnulo ju je to u večernju borbu za broncu u kojoj je svladala nezgodnu tursku predstavnicu, Merve Dincel Kavurat. I ona je bila jedna od favoritkinja - Stojković je bila četvrta, a Kavurat treća nositeljica na turniru - ali hrvatska borkinja uspjela je doći do bronce.

Stojković je jedini bod koji joj je bio dovoljan za pobjedu u prvoj rundi dobila u posljednjim sekundama, nakon što su suci kaznili Dincel zbog pada na tlo. U drugoj rundi krenula je Lena udarcem nogom u tijelo, Turkinja je pogodila jednu šaku za 2:1. No, odsjela je potom Lenina noga na tijelu za 4:1, a onda su Turkinju opet kaznili zbog povlačenja. Na pola minute do konca borbe, tu je priči bio kraj. Druga runda završila je Leninom pobjedom od 5:3.

Hrvatska dakle, sada ima dva zlata (Matić, Sinkovići), jedno srebro (Vekić) te tri bronce pošto se Lena Stojković priključila Sandri Elkasević i Miranu Maričiću. Nova je to hrvatska olimpijska taekwondo medalja, čime smo nastavili nisku s prethodnih Igara.

Već sutra na borilište će u kategoriji do 68 kilograma izaći Marko Golubić, a u subotu se u kategoriji preko 80 kilograma bori Ivan Šapina.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije