Sportski kompleks Mokri dolac

Na novome travnjaku Posušje će prvu utakmicu igrati protiv Radnika

storyeditor/2024-09-10/posusje.jpg
11.09.2024.
u 15:44

Ugradnja hibridnog travnjaka stoji nešto više od 3 mil. KM, od kojih Općina Posušje, uz podršku vlada ZHŽ-a i FBiH, sufinancira s iznosom od 549.197,06 KM

Nakon nešto više od tri mjeseca od potpisanoga ugovora između Općine Posušje i HŠK Posušje s Nogometnim savezom BiH, privode se kraju radovi na postavljanju hibridnog travnjaka na glavnom terenu u sklopu Sportskog kompleksa Mokri dolac, i to u rekordnom roku, objavili su iz Općine Posušje. Počeli su 10. lipnja, dok je posljednji komad trave postavljen 20. kolovoza.

Odrađeni su iskopi zemlje i materijala na kotu -40 cm, cjelokupni drenažni sustav, sustav za navodnjavanje, odvodnju vode iz drenažnih kanala, nasipanje drenažnog sloja, nasipanje i planiranje nosivoga pijeska, sustav odvodnje površinske vode, novu crpku, a izvođači su pomogli i pri ugradnji travnate površine.

Investicija ugradnje hibridnog travnjaka iznosi nešto više od tri milijuna maraka, od kojih Općina Posušje, uz podršku Vlade ZHŽ-a i Vlade Federacije BiH, sufinancira s iznosom od 549.197,06 KM.

- Ovo je još jedan dokaz da Općina Posušje, zajedno s Upravom kluba, posljednjih godina sve uspješnije ulaže u nogometnu infrastrukturu. Želimo i nastavljamo ulagati u infrastrukturu, gdje je god moguće. Podsjećam kako su u tijeku i radovi u velikoj sportskoj dvorani na postavljanju novog parketa, potpomažemo i izgradnju Taekwondo doma te nogometnih stadiona u Viru i Rakitnu. Riječ je o zahvatima koji su, prije svega, usmjereni na budućnost, našoj djeci. Što se tiče nogometa, usporedno s terenima nastojat ćemo ulagati i u obnovu stadiona, točnije natkrivanju južne tribine - rekao je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Iz Općine i Uprave kluba zahvalili su Nogometnom savezu BiH na čelu s predsjednikom Vicom Zeljkovićem na inicijativi i sudjelovanju u ovoj velikoj investiciji.

Stadion se maksimalno uređuje pred povratak kluba u Posušje. Prvu utakmicu na novom travnjaku Plavo-bijeli bi trebali igrati protiv ekipe Radnika 21. rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije