Na prvom Adria Ski Cupu očekuje se čak tisuću djece, Kupres spreman za nogometni spektakl

04.08.2024.
u 16:33

Na Kupresu će se u organizaciji Udruge Adria Cup od 9.8 do 11.8.2024.godine održati prvi međunarodni turnir u nogometu Adria Ski Cup 2024 godine.

Na turnir dolaze renomirane ekipe iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, brojne kvalitetne ekipe iz okružja.

Ideja o turniru je krenula od skupine entuzijasta na čelu s predsjednikom udruge Markom Ćerdićem inače nogometašem i kapetanom HNK Tomislav i Ivanom Raićem-Ićom, predsjednikom HNK Kupres 97 i još par prijatelja.

Ivan Ića Raić je tim povodom dao izjavu za Večernji list. - Ideja je krenula od nas nekolicine nogometnih entuzijasta koji želimo na Kupres dovesti jednu dobru priču i kako bi oživjeli kupreški kraj u ovome periodu godine, došli smo na ideju i napravili smo ovaj turnir.

U realizaciju ove ideje koju smo imali dugo, krenuli smo već prije pola godine, tako da nam je odaziv za prvu godinu s obzirom na ograničen broj ekipa odličan.

Ove godine nažalost imali smo ograničen broj ekipa, pošto nismo mogli zbog objektivnih razloga koristiti teren u gradu Kupresu, pošto se travnjak obnavlja.

Turnir će se održati na terenima Adria skija na tri prekrasna travnata terena gdje tradicionalno dolaze veliki klubovi na pripreme - objasnio je.

Marko Ćerdić, kapetan HNK Tomislav, također je zadovoljan natjecanjem. - Cilj turnira je da se svi ugodno osjećaju i da se vrate svojim kućama živi, zdravi i puni pozetivnih dojmova s Kupresa, da domaće ekipe iz okruženja osjete kako je igrati protiv djece iz drugih udaljenijih mjesta i država. I ono najvažnije je da sva djeca tih par dana uživaju u nogometu u sportskom nadmetanju i druženju izvan terena sa svojim vršnjacima kojeg je danas nažalost sve manje i da im uspomene ostanu za čitav život - istaknuo je.

Najavio je odličan turnir. - Mi možemo obećati da ćemo se potruditi i dati sve od sebe da se svi osjećaju ugodno na Kupresu, naravno pošto je prva godina uvijek će moći bolje, ali želimo da se sve ekipe koje dođu ove godine sa radošću vrate i sljedeće godine i to će nam biti jasan znak da smo napravili pravu priču - kazao je za Vecernji.ba, te najavio ekipe.

Ove godine dolaze renomirane ekipe Hajduka i Osijeka iz Hrvatske, pa od BiH premijerligaša HŠK Zrinjski, FK Velež, NK Široki Brijeg, HNK Posušje, FK Borac, FK Sarajevo, FK Sloga Doboj, dalmatinskih klubova GOŠK Dubrovnik, GOŠK Gomilice, Solin, selekcija Crne Gore pod imenom Futura i brojni drugi klubovi.

Raduje nas prije svega sudjelovanje gotovo svih domaćih klubova iz okruženja HNK Tomislav, NK Šujica, HNK Kupres i HNK Kamešnica.

Turnir se igra u 3 kategorije 2012., 2014. i 2015. godište, očekuje se oko 1000 djece koja će biti raspoređena u više od 50 ekipa.

Za kraj Marko i Ića pozvali su sve ljude koje vole nogomet i zabavu neka dođu, vide i podrže male nogometaše.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije