'Igra čarobno'

Najčitanije talijanske novine oduševljene kako je Vlašić srušio Milan

vlašić nikola
31.10.2022.
u 11:52

Talijanski Torino je upisao veliku pobjedu na domaćem terenu u sklopu 12. kola protiv prvaka Milana (2:1), glavni čovjek za rušenje rossonera bio je naš Nikola Vlašić.

Ugledna Gazzetta dello Sport, tamošnji najtiražniji sportski list, očarana je na račun hrvatskog dvojca u redovima popularnih 'bikova', hvalospjeve sipaju za Ivana Jurića i Vlašića koji je prvo izborio slobodni udarac nakon kojeg je pao pogodak, da bi tri minute kasnije majstorskim potezom prevario obranu Milana i asistirao za pogodak. Okrenut leđima petom je produžio loptu za strijelca Miranchuka.

Juriću je Gazzetta dala sjajnu ocjenu 8. Malo je trenera u sezoni koji uspijevaju dobiti takvu ocjenu. No, kad taktikom uništiš jedan Milan, onda ti se i najveći naklone.

Vlašić je zaradio pola ocjene manje, dakle 7.5 uz opis: 'Odigrao je čarobnu utakmicu', a ovaj komentar je sasvim dovoljan pokazatelj u kakvoj se formi nalazi vatreni neposredno prije Katra.

- On je totalni Bik: namješta, izmišlja šanse i žrtvuje se. Visoka kvaliteta koja traje. A tek ono čarobno dodavanje za Mirančuka... - napisala je Gazzetta o Nikoli.

- Jesam li još uvijek ljut? Ne, brzo je prošlo, sad sam sretan. Vidio sam odlučnost i želju, to se već dogodilo u Udinama i protiv Cittadelle, ponekad su potrebna razočaranja... Moramo biti još bolji, pogotovo ja, puno je novih momaka, treba ti vremena, ambicije te često tjeraju da želis sve odmah ali ne može. Mislim da ćemo još imati dobrih trenutaka, ali i onih manje lijepih. Moramo ići koncentrirano naprijed. Svakako da sam vidio momčad konkretniju i odlučniju u ovoj utakmici.  - kazao je Ivan Jurić na press konferenciji nakon susreta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije